Basgången känns hela vägen ner till bäckenbotten. Marken under mig vibrerar. Det är försommareftermiddag och Stockholm skiner. Det är vackert. Långholmen i synnerhet. Idag är det fest. Open air, rave typ, minimalistisk techno strömmar från ett gäng massiva högtalare. Långholmsparken är fylld av glada, dansade människor. Det går inte att värja sig. Höfterna kan inte stå still. Måste röra på mig. Måste dansa.

Vid ett annat tillfälle är det tidig morgon. Dimman håller Västerbron i ett stadigt grepp. Det är knappt så man kan se brofundamenten. På min promenad möter jag hundmänniskor, joggare och andra likasinnade som uppskattar tidiga mornar. Jag har alltid fascinerats av hur städer och platser skiftar karaktär den här tiden på dygnet. Känslan av ett lugn blandas med den om förväntan. Man kan nästan ta på stämningen. Jag kommer ofta hit, till Långholmen. Ibland för mig själv. Ibland med vänner. Alltid med en förhoppning om eftertanke och reflektion.

Det har hunnit bli Juli. Benjamin skriker till! Vattnet är kallt. Badar tills läpparna blir lila. Han älskar det. Vi är mitt uppe i pappaledigheten. Han och jag. Banden blir starkare för varje dag som passerar. Den lilla strandremsan är fylld av badande Stockholmare. Kvicksilvret har letat sig en bra bit över 30c. Kvällstidningarna pratar om tropisk värme. Det är hans första besök här men inte det sista. Det känns stort att visa honom Långholmen. Jag älskar verkligen det här stället!

Så när jag får frågan om att fotografera bröllop jag inte mycket betänketid. Höstbröllop i Oktober? På Långholmen? Vi kör! Om du planerar ett bröllop här 2020 eller 2021 så tveka inte senkund, maila, DM:a ring eller kom förbi och berätta mer!

Det här uppdraget skiljer sig på en viktig punkt från vad jag vanligtvis tar mig an då tiden var väldigt begränsad. För bra berättelser behöver tid, det finns inga genvägar. Med den utgångspunkten så är jag mer en nöjd med bilderna!

Lotta och Emil! Stort tack för förtroendet. Ni är fantastiska.