Idéen om ett elopement i Stockholm började växa på Lura och Phil.

Dom har alltid gillat Sverige och även om det geografiska avståndet är gigantiskt så kändes det inte så avlägset. Paret har vänner här sedan tidigare. Snön och isen kallade på dem. Bilden av ett intimt vinterbröllop i Stockholm blev allt tydligare. Tre månader senare var dom på plats.

Veckan innan så tittade jag oroligt på väder prognosen. Det såg inte bra ut. Det gråa november vädret med regn, blåst som signum höll Stockholm i ett tajt grepp en bra bit in i december. Solen hade vi inte sett på veckor. Det hinner vända tänker jag. Förr eller senare så måste det sluta regna. Kvällen före bröllopet skickar jag en skärmdump till Laura. Jag kan inte tro mina ögon.


Appen utlovar snöfall kvällen innan, följt av några minusgrader och en stor sol. Vädergudarna måste ha känt vår oro och bestämt sig för att agera. Perfekta förhållanden.
Jag går igenom körschemat och kikar igenom moodboarden en sista gång innan jag släcker lampan. Dagen därpå knarrar det under mina sulor medans jag går igenom ett vinterlandskap typ det man ser i en Disney film. Helt magiskt. Den deppiga, blåsiga, regniga ljuslösa backdropen är utbytt mot en tindrande vintermorgon med strålande sol. Platsen för skådespelet är Rosendahls. En av mina absoluta favoritplatser i Stockholm. Med eller utan kamera. Men fram tills nu hade jag aldrig sett Rosendahls trädgård iklädd vinterskruden. På riktigt vackert bortom ord.

En annan grej som va spännande med det här elopement bröllopet va det faktumet att min kommunikation med bröllopsparet endast skett via text. DMs på Insta. Normalt sett föregås en bokning av ett FaceTime samtal, kanske en kopp kaffe och möjligheten att få ansikte på varandra och känna in kemin osv. Inte den här gången.

Phil och Laura visade sig vara hur sköna som helst och det kändes som vi att känt varandra länge. Efter vigselceremonin på Rosendahls så tog vi spårvagnen till Skansen. Det finns många fördelar med Skansen som location för bröllopsfoto, framförallt så finns det många olika miljöer inom en liten radie. Vi han bocka av några av dessa innan vi begav oss till Gröna Lund. Det va lite av en surrealistisk känsla att fotografera bröllop i den miljön.

Därefter tog vi Djurgårdsfärjan in till gränderna i  Gamla stan och besökte julmarknaden innan brudparet försvann på en värmande och välförtjänt middag.