Nej inte direkt. En sökning på nätet ger inte mindre än 378 000 träffar på termen bröllopsfotograf. Vi kan lugnt konstatera att det finns ett överflöd. Så låt oss vara ärliga för några ögonblick. Anledningen till varför jag startar den här bloggen handlar om jag vill förbättra min ranking hos Google, skryta om spännande jobb, få fler följare på Insta och odla min persona som en skicklig och intressant bröllopsfotograf – så att jag i slutändan får fler uppdrag.

Ja ni fattar.
Det är en av drivkrafterna.
Kanske den mest uppenbara. Men det finns flera…

På ett mer personligt plan så finns det nånting terapeutiskt med att artikulera sina tankar, upplevelser och känslor i print. I kölvattnet av livet som nygift så har jag gjort en hel del misstag, reflekterat, utvecklats, letat information, rest och blivit farsa. Ja, lärt mig saker som förhoppningsvis är relevanta för dem som planerar att gänga sig. Det är dessa insikter blandat med mina lärdomar som bröllopsfotograf som ligger till grund för den här bloggen.

Inläggen kommer alltså inte att handla om den perfekta bröllopsbuketten, vilken slipning du ska ha på stenen eller ”10 saker du ska tänka på när du väljer klänning”.  Nej, istället kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter när det gäller bröllopsfotografering och livet som nygift. Typ så här:

 • Smekmånad – Japan, Sri-Lanka & Maldiverna. Så gjorde vi, inspiration och tipps
 • Första långresan med en 10 månaders – Tack försäkringskassan för dubbeldagarna men hur gör vi med babymaten?
 • Slottsbröllop i Skottland – 3 dagar och 6000 bilder senare
 • Det här med gravidfotografering alltså – Minns ni Annies bild på Demi Moore?
 • Vinterbröllop – Vad ska man tänka på när man bokar fotograf?
 • Vad finns i din väska? Fotografering handlar inte om prylar men…
 • Elopement – Vad är det och vad ska man tänka på?
 • Destinationsbröllop i Syd Afrika
 • Pappaledig och frilansa – Hur funkar det?
 • Same sex wedding
 • Analog film och bröllopsfotografering – Bara för konnässörerna?

PS. Bästa sättet att hålla sig a jour med nya inlägg är att följa mig på Insta.

/M