Insprängt i en lummig dalgång, omgiven av vattendrag, berg, betande får och mäktiga Ekträd utspelades Ida och Kenneths destinationsbröllop. Som fotograf var det en dröm att få tillgång ett klassiskt slott med stora fönster, generös takhöjd, rutiga golv, uppstoppade hjortar som trängdes med stora oljemålningar och riddarrustningar. Jag kan lätt säga att slottet och den omgivande miljön är en av dem mest vackra och coola platser jag jobbat i som bröllopsfotograf. Utöver sin skönhet är dom Skotska högländerna också kända för osäkra väderförhållanden och precis när vigselförrättaren sagt ”I here by…” Öppnade sig himlen och regnet stod som spön i backen.

Tur att festligheterna pågick i tre dagar och att det fanns två riktiga fullblodsproffs till bröllopsplanerare på plats.

Ingenting lämnades år slumpen och körschemat gick nästan att bryta ner på minuten. Som fotograf är det väldigt tacksamt att jobba under sådana förutsättningar även om saker och ting alltid kastas omkring.


Under bröllopshelgen tog jag sammanlagt nästan 6000 bilder och arbetet med att koka ner katalogen till ett urval på 300 bilder tog tid! När jag några veckor senare fick mail med rubriken Publicering så måste jag gjort nånting rätt. Dittbryllup Norges största bröllopsmagazine med en gedigen läsarskara och riktigt bra innehåll publicerade storyn. Riktigt kul att se bröllopet breda ut sig inte på en, men tio sidor!

Klicka på länken för att se reportaget (PDF). Ladda alla bilderna här.