Vanliga frågor

Hur hittar vi rätt bröllopsfotograf?

Det är 100.000 kronors frågan. Dessa dagar är alla fotografer och det finns en djungel med begåvade fotografer där ute. Mitt tips är enkelt, titta på fotografens bildstil, redigering, portfolio och flöden. Ligger den i linje med era idéer? Bra! Är ni på jakt efter bilder med dokumentär känsla och naturligt ljus? Välj då en fotograf med det anslaget, inte en som fotograferar glamour bilder. Svårare än så behöver det inte vara.

Är bröllopsbilderna viktiga för er?

Ofta en retorisk fråga men en viktig fråga. Om svaret är nej så är vi en dålig matchning och ni får leta vidare. Ett ja däremot innebär att vi delar samma höga ambitionsnivå och värdesätter bra bildberättande. Jag kompromissar aldrig när det gäller kvalitet och rent praktiskt innebär det att jag lägger ner mycket tid på planering, rekning, resor, utrustning mm för att säkerställa att just ert bröllop blir mitt bästa projekt hitintills.

Fotograferar du halvdagar eller kortare uppdrag?

Egentligen inte med motivet att det dokumentära berättandet behöver tid. Det är svårt att skapa en story på ett par timmar. Men skriv gärna några rader om era idéer och förutsättningar så hittar vi säkert en lösning.

Vad ingår?

Cirka 300-400 redigerade bilder. En uppsättning i färg & en i svart vitt. En uppsättning som är optimerad för skärmar och en annan för print. Stilren fotobok i fine art print papper. Plåtar vi film så får ni även negativen.

Kan du filma vårt bröllop?

Visst kan jag ta enskilda drönarbilder, inga problem. Men att skapa en sammanhållen rörlig berättelse är ett hantverk i sig självt. Givetvis är jag behjälplig om ni vill ha hjälp med kravspecen och eller hitta en skicklig filmare.

Men du vad gör vi om det regnar?

Ingen fara, molnen fungerar som en stor diffusionsduk med andra ord schysst porträttljus! Ett par stilrena paraplyer och sen är vi igång. Jag planerar för alla typer av väderförhållanden, att ha en plan a, b och c är viktigt.

Kan du fota vårt bröllop utomlands?

Självklart, det vore en ära. Jag har fotograferat destinationsbröllop i Skottland, Serbien, Norge och Sverige.  Kika gärna på min portfolio för resefotografering här.

Personkemi?

Absolut viktigt! Speciellt om fotografen inte kommer på rekommendation. Givetvis kan vi träffas innan bröllopet innan och provplåta eller få ansikte på varandra över en kopp kaffe och säkerställa att kemin är rätt.

Vad kostar det att anlita dig?

Mitt arvode börjar på 19,500 sek. Läs mer om upplägg och priser här!

Din process?

Att prata om kreativa och konstnärliga processer blir lätt pretentiöst och långtråkigt. Så jag ska göra mitt bästa för att hålla det kort. Jag jobbar efter en enkel process där vi tar fram en gemensam moodboard som kan vara mer eller mindre omfattande. Den ger oss en gemensam syn på vilka händelser, utsnitt och känslor som är viktiga för er under bröllopet. Är ni intresserade av fotografering och bildberättande så kan vi diskutera fotojournalistik, komposition, dramaturgi och estetik tills klockorna stannar.

Under själva bröllopsdagen så är min erfarenhet att dem starkaste och mest emotionella bilderna sker spontant. Samtidigt finns det ofta en önskan om att ta mer planerade bilder på er och kanske vänner och familj. Givetvis gör vi det och jag är lyhörd för hur mycket tid ni vill avvara för mer ”regisserade” bilder.

DSC_4608