Medans majoriteten av alla bröllop äger rum på sommarhalvåret så finns det en hel del rebeller där ute som av olika anledningar väljer vinterbröllop. Jag förstår er. Vintern för med sig många kvalitéer. Rent visuellt så kan kombinationen med släpande vinterljus och snöklädd natur vara helt magisk. På det emotionella planet finns någonting vackert i det kalla som kontrasterar mot det varma.

Är man mer ekonomiskt lagd så finns det många fördelar med att välja vinterbröllop. Nästan alla bröllopslokaler erbjuder vinterpriser som i många fall kan vara betydligt mer förmånliga. Dessutom så är det mindre beläggning vilket möjliggör att man inte behöver framförhållning på tre år för att säkra sin dröm-venue. 

Utifrån era gästers perspektiv så kommer säkert många vara långt mycket mer peppade på ett vinterbröllop då man hunnit jobba upp en ”hunger” efter sommarens alla bröllop. Vem vet, kanske blir er dag säsongens stora höjdpunkt? Folk kommer hurusom helst vara taggade!

Oavsett vilken bröllopsfotograf ni väljer till ert vinterbröllop så skiljer sig förutsättningarna från ett sommarbröllop. Vintern för med sig betydligt färre timmars med dagsljus och mer nederbörd. Givet att ni vill ha starka bilder med inslag av dagsljus så bolla med fotografen innan ni spikar hållpunkter i körschemat. Kommer ni vara inomhus under vigseln så blir belysningen en viktig fråga. Finns det ett grundljus som är ok eller behöver man förstärka det för att hitta en känsla som lirar med era referenser? Eller kanske har fotografen för avsikt att plåta med blixt? Gillar ni den estetiken så är det inga problem men ställ många frågor och se till att utgå ifrån en gemensam moodboard så att ni kan kalibrera era förväntningar:)

Helya och Daniel har många kvaliteter. Några av dem mer framstående stavas driv och en ”Yes we got this” attityd. Så när dem berättar för mig att dem lyckats Airbnba ett slott, bjudit in gäster från typ 20 länder med 3 månaders varsel så blir jag imponerad. Vissa bara kör. Så inspirerande.

En helg i Februari var Wenngarns slott alltså platsen för Daniel och Helyas bröllop! När vi träffades första gången frågade jag hur dem skulle summera hur dem såg på sitt bröllop så svarade dem enstämmigt, FEST!

Under det här uppdraget fick jag möjligheten att vara med under hela helgen. Ett upplägg som jag gillar då allting tenderar att bli bättre: Storyn, bilderna, mötena och minnena.

Tack för förtroendet Hela och Daniel. Ni är två fantastiska människor!
Planerar ni också vinterbröllop? Kul! Klicka på länken och berätta vad som är på gång.

wenngarn bröllop